Kurs online i evidensbaserad psykologisk utredningsmetodik –– Att förstå människan bakom diagnoserna. Start januari 2023

Välkommen att anmäla dig till en ny kurs i teori och metod för fördjupade psykologutredningar med performance-baserade test.

Kursen ger en överblick över det aktuella kunskapsläget för psykologisk utredningsmetodik (evidence-based psychological assessment) och har ett särskilt fokus på individanpassade performance-baserade utredningsmetoder så som projektiva testmetoder och teckningstest. Några av de test som kommer att belysas är Thematic Apperception Test, Children´s Apperception Test, Object Relations Technique och olika teckningstest så som Machover, DAP, person i regn, Hus-Träd-Person. Du kommer även att få en orientering i andra beprövade personlighetsdiagnostiska metoder som Rorschach.

Du får lära dig hur du kan sätta ihop ett testbatteri med syftet att varje test ska tillföra unik och meningsfull information. Psykologutredningen betraktas i denna kurs som en samarbetsinriktad, terapeutisk process där psykolog och patient tillsammans undersöker patientens beteendemönster och underliggande psykologiska dynamik vilket skapar goda möjligheter för patienten att ta emot och förstå den återkoppling som följer på utredningen. I kursen får du även lära dig hur vanligt förekommande utredningsinstrument så som ex vis Wechsler-testen (WAIS, WISC) och olika självskattningsskalor kan integreras i en fördjupad psykologutredning.

Kursen är ackrediterad som specialistkurs av Sveriges Psykologförbund inom klinisk vuxen och klinisk barn- och ungdomspsykologi samt psykologisk behandling/psykoterapi och öppen för leg psykologer.

Lärare: Cecilia Kallenberg, leg psykolog/psykoterapeut samt Ulrika Nygren, examinator, leg psykolog/psykoterapeut, specialist i klinisk barn- och ungdomspsykologi samt arbets- och organisationspsykologi.
cillakallenberg@gmail.com, nygrenulrika@hotmail.com
Antal deltagare: max 12 personer.
Kursdagar: 3 x 2 dagar: De första två kursdagarna är 31/1-1/2-2023. Därefter två dagar i vecka 11 och vecka 17: 13-14/3 och 25-26/4. Kursen ges digitalt.

Omdömen från tidigare deltagare:

”Jag tyckte att det var en av de bästa specialistkurser jag läst, den har en hög nivå, klart över generell psykologkompetens”

” …sammantaget ett väldigt bra tillfälle att fördjupa kunnande inom psykologutredning och diagnostik”

”Jag rekommenderar starkt denna kurs för psykologer som vill gå från att testa till att utreda”

 

länk till Psykologförbundets hemsida, fördjupad information om kursen och anmälan

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail