Styrelsen

 

Erik Hammarström, ordförande erik.hammarstrom@rorschach.nu

Jag började min bana som idrotts- och friskvårdspedagog och forskningsassistent på Karolinska Institutet där jag var verksam i projekt kring arbetshälsa och införande av evidensbaserade metoder i företagshälsovård. Åter till skolbänken bytte jag bana något och blev psykolog. Har ända sedan tidigt i utbildningen haft ett intresse för psykoser och besläktade ”gränstillstånd” (dissociation m.m.) och har arbetat inom psykiatrin inom några olika verksamheter i Region Örebro samt under en tid Auckland, Nya Zeeland. I övrigt är mina kliniska arbetsuppgifter delat mellan psykoterapi och psykoterapihandledning samt bedömning och testning vid olika psykiatriska frågeställningar. Har läst psykoterapeutprogrammet på SAPU i Stockholm och psykoterapihandledarutbildningen vid Linköpings universitet. Sedan maj 2018 är jag doktorand vid institutionen för medicinska vetenskaper vid Örebro universitet på ett avhandlingsarbete som handlar om att undersöka validitet och användbarhet av Zulligers bläckplumpstest, bland annat genom att jämföra det med R-PAS.

 

 

Malin Holm, kassör och hemsida, wartegg, malin.holm@sahra.se

Jag vill verka för att föreningen skall vara en självklar samlingplats för alla inom fältet, så att vi kan mötas, inspireras av varandras arbete,  utveckla våra kunskaper och gemensamt driva frågor där individualiserad och fördjupad förståelse har betydelse. Med snabbspår och övervägsande produktionsmål inom psykiatrin idag, är det viktigt att fortsätta att utveckla vår kompetens att se människan bakom diagnosen.

Jag är leg psykolog och arbetar främst inom arbetslivet sedan 15 år. Min grund inom personlighetsbedömning har jag från 10 års tidigare arbete med utredningar av tonåringar och unga vuxna inom BUP och SIS. Jag är Rorschachutbildad (CS, R-PAS) men min specialitet är  Warteggs teckningstest. Mycket av mitt arbete är konsultation, utbildning och handledning gällande Wartegg.

 

Emma Bolund Lauerstein, forskning och sammankallande  emma.bolundlauenstein@personlighetsbedomning.se

Jag heter Emma Bolund Lauenstein och har arbetat som psykolog i 12 år och samtliga av dessa inom det forensiska fältet. 2007 gjorde jag min PTP på Rättsmedicinalverket (RMV) där vi bland annat gör rättspsykiatriska undersökningar som ligger till grund för domstolens påföljdsbeslut. Efter PTP:n var jag tre år på SiS (Nereby skolhem, pojkar 12-16) där de flesta var tvångsomhändertagna. 2011 återvände jag til RMV och har varit där sedan dess.

Mina främsta arbetsuppgifter har alltid varit utredning och numera är jag även doktorand vid Centrum för etik, juridik och mental hälsa vid Göteborgs Universitet. Jag skall undersöka personlighetsaspekter och verklighetsförankring hos rättspsykiatriskt utredda personer som har begått våldsbrott; använda mig av och jämföra olika datakällor, bl a performancebaserade personlighetstest, självskattningsformulär, livsdata och intervju.
Hur spännande som helst tycker jag!

 

Andreas Widbom,  andreas.widbom@rorschach.nu

 

 

 

 

Linda Majonen, Linda
Under psykologutbildningen läste vi boken In Our Clients’ Shoes av Stephen Finn och jag kände direkt att terapeutiska/kollaborativa utredningar var en metod som jag ville arbeta med.
Efter examen har jag arbetat inom allmänpsykiatrin för vuxna och på SiS LVM-hem, främst med utredningar med olika frågeställningar och inte sällan komplex samsjuklighet. Efter att ha arbetat ett par år har jag under senare tid fått ökat intresse för personlighetsbedömning och performancebaserade test. Jag gillar att lära mig nya metoder och strävar efter att göra utredningen meningsfull för både mig, patienten och eventuella andra mottagare. Jag genomgår också utbildning till specialistpsykolog med inriktning på klinisk vuxenpsykologi.

Sviatlana Zaleuskaya, suppleant, Sviatlana

För närvarande arbetar jag på ett mindre specialistteam inom vuxenpsykiatri i Malmö där uppdraget är primärt att göra psykologiska utredningar vid komplexa neuropsykiatriska och komorbida tillstånd.

Våra utredningar präglas av Therapeutic Assessment andan där vi tillsammans med våra patienter försöker skapa gemensam förståelse för personens fungerande med styrkor och svagheter samt formulera lämpliga behandlingsinsatser. I nuläget är jag igång med att utbilda mig i R-Pas med uppdraget från verksamhetsområdet att undersöka användbarhet och värde av performansbaserade personlighetstester vid personlighetsbedömningar.


Ulrika Nygren, suppleant Ulrika

Jag har en bakgrund inom det kliniska arbetet med barn och ungdomar och deras familjer, erfarenhet av miljöterapeutiskt arbete och kommunal konsultverksamhet. I flera år arbetade jag vid ett internationellt verksamt konsultföretag med personbedömningar, grupputveckling och coachning, och ansvarade där för utvecklingen av de testmetoder som på ett unikt sätt bidrar till en fördjupad förståelse av människan bakom rollen.

Parallellt har jag bedrivit undervisning, på psykologprogrammet vid Stockholms universitet och inom andra organisationer. Under tiden som psykolog har jag vidareutbildat mig i såväl psykoterapi, psykologisk diagnostik som organisationsfrågor. Jag är legitimerad psykoterapeut, specialist i klinisk barn- och ungdomspsykologi och har en pågående specialisering inom arbetslivets psykologi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail